Autor: Põllumajandus.ee • 8. juuni 2023

Komisjon on valmis muutma Regionaalministeeriumi nimetust

Riigikogu põhiseaduskomisjon plaanib viia ministeeriumide tööjaotust muutvasse eelnõusse muudatusettepaneku, et nimetada Maaeluministeerium eelnõus pakutud Regionaalministeeriumi asemel Regionaal- ja Põllumajandusministeeriumiks.
Ministeeriumide ühishoone.
Foto: Marie Kukk

Põhiseaduskomisjoni esimehe Igor Taro sõnul pakkusid muudatusi välja huvigrupid, nende seas Eesti Toiduainetööstuse Liit ja Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda, kellega komisjon täna kohtus. „Nii esindusorganisatsioonid kui ka maainimesed soovivad näha ministeeriumi nimetuses ka maaelu, põllumajanduse ja toidutootmise valdkonna markeerimist. Kuulasime tänasel istungil nende argumendid ära ning oleme valmis tegema muudatusettepaneku, millega nimetatakse ministeerium Regionaal- ja Põllumajandusministeeriumiks,“ ütles ta. „Lisaks on arutelu all võimalus jääda Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi nimetuse juurde. Komisjon arutab vastavate muudatusettepanekute esitamist järgmisel nädalal.“

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960