Autor: Põllumajandus.ee • 12. juuni 2023

2022. aastal turustatud taimekaitsevahendite kogused langesid

Toimeaine kogusesse ümberarvestatuna turustati Eestis 2022. aastal 777 tonni taimekaitsevahendeid, mis on kuuendiku võrra vähem kui eelneval aastal ja ka vähem kui üle-eelmisel aastal. Enamiku müüdud taimekaitsevahenditest moodustasid jätkuvalt umbrohutõrjevahendid.
Taimekaitsetööd Järvamaal.
Foto: Meelika Sander-Sõrmus

Müügile lastud taimekaitsevahenditest moodustasid umbrohutõrjevahendid 65%, seenhaiguste tõrjevahendid 20%, kasvuregulaatorid 12% ja putukatõrjevahendid 1,2%. Võrreldes eelneva aastaga vähenes oluliselt umbrohutõrjevahendite ja vähemal määral kasvuregulaatorite turustamine. Kasvu jätkasid, kuigi vähesel määral, seenhaiguste tõrjevahendite turustatud kogused. Pärast viimaste aastate langustrendi suurenesid ka turustatud putukatõrjevahendite kogused, kuigi mitte väga oluliselt.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960