Autor: Ken Rohelaan • 13. juuni 2023

Soome ettevõtja: kas 50 eurot maasikate eest oleks liig?

Lääne-Soomes on külmad ööd aeglustanud marjade kasvu, mistõttu on oodata survet hinnatõusule, vahendab Yle.
Viimastel aastatel maksis sellistes Soome farmides viiekilogrammine kast maasikaid 35–40 eurot.
Foto: Liis Treimann

Soome puuvilja- ja marjakasvatajate assotsiatsiooni juhi Heidi Wirtaneni sõnul hinnastab iga ettevõtja ise oma tooted, kuid ta tunnistas, et tootmissisendite hinnad on kerkinud kiiresti. Jutt käib täpsemalt nii väetise, kütuse, plasti kui ka tööjõu kallinemisest.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960