Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 16. juuni 2023

Läti põllumajandusministeerium otsib lahendusi põuakahjude leevendamiseks

Kolmapäeval, 14. juunil kutsus Läti põllumajandusministeerium, seoses põuast tulenevate riskidega põllumajandusele, kokku ametkondadevahelise töögrupi katastroofiabi koordineerimiseks. Sealne valitsus näeb, et põud seab ohtu toidujulgeoleku ja vaja on leida kriisile lahendus.
Ka Eesti põldudel valitseb põud.
Foto: Meelika Sander-Sõrmus

Kohtumisel arutati hetkeolukorda, meteoroloogilisi prognoose ja ilma võimalikku mõju põllumajandusele, loomade heaolule, toiduohutusele, kõrgele metsatulekahjuriskile ja muudele teemadele. Arutelu käigus selgitati välja olukorra kujunemise stsenaariumid ja kavandatud tegevused.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960