Autor: Põllumajandus.ee • 19. juuni 2023

Kuumus paneb põldoa kahjurid aktiivselt toimetama

Soojad ja kuivad ilmad soodustavad kahjurite arvukust. Põllumeeste ühistu KEVILI taimekasvatusspetsialist Tiiu Annuk selgitab, kuidas põlduba kahjustavaid kahjureid ennetada ja tõrjuda.
Oa-lehetäid põlduba kahjustamas.
Foto: Tiiu Annuk

Peale hernekärsakate (Sitona spp.) on põldoal levinud oa-lehetäi (Aphis fabae) ning oa-teramardikas (Bruchus rufimanus). Oa-lehetäid on iga aastane probleem, eriti aktiivselt on nad toimetamas kuumal perioodil.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960