Autor: Põllumajandus.ee • 22. juuni 2023

PTA: ära osta kahtlase välimuse ja päritoluga taimekaitsevahendeid

Põllumajandus- ja Toiduamet (PTA) tuletab meelde, et Eestis on lubatud turustada ja kasutada vaid meil ametlikult registreeritud taimekaitsevahendeid. Kõik kasutada lubatud taimekaitsevahendid on leitavad PTA poolt hallatavast taimekaitsevahendite registrist. Sotsiaalmeediagruppides ei ole lubatud taimekaitsevahendeid müüa.
Taimekaitsetöödel kasuta usaldusväärse tootja tooteid.
Foto: Meelika Sander-Sõrmus

PTA taimekaitse ja väetise osakonna peaspetsialist Mirjam Potter selgitab, et nimetatud registreering puudub üldjuhul kolmandatest riikidest ja ka teistest Euroopa Liidu riikidest toodud või välismaalt interneti teel tellitud taimekaitsevahenditel. „Välismaalt oma tarbeks toodud või veebi teel tellitud, kuid Eestis turule mittelubatud taimekaitsevahend, on illegaalne taimekaitsevahend,“ juhib Potter tähelepanu.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960