Autor: Dmitri Fefilov • 29. juuni 2023

Päikesesalvestus kui investeering: kulud on suured, aga tulud ...

Viimastel aastatel toimunud elektrihindade suure tõusu tõttu pakuvad päikesepaneelid, energiasalvestussüsteemid ning akud investoritele üha suuremat huvi. Tegime arvutused, et veenduda investeeringu mõttekuses.
Päikesepargist saadava elektri salvestamine võimaldab teenida lisatulu ning tagada endale odavaima turuhinnaga elekter.
Foto: Andras Kralla

Energia salvestamisega akude abil saab teenida tulu. Sisuliselt võimaldavad salvestusseadmed päikesepaneelidest tulevat energiat kasutada mitte ainult otse tarbimiseks, vaid ka tarbimist ajatada. Lisaks saab akut laadida hetkel, kui börsihind on madalam, ja seejärel müüa seda tagasi võrku, kui hind on kõrgem.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960