Autor: Põllumajandus.ee • 5. juuli 2023

PTA: sigade Aafrika katku ja lindude gripi levikuoht on kasvanud

Viimastel nädalatel on sigade Aafrika katku (SAK) taudipuhangutest sigalates teatanud naaberriik Läti, aga ka kaugemad riigid, nagu Leedu, Poola, Horvaatia, Bosnia ja Hertsegoviina ning Kreeka. Samuti on leitud meie lähiriikides ja viimasel nädalal ka Eestis väga palju lindude grippi nakatunud mets- ja veelinde. SAKi ja lindude gripi levikuoht loomapidamise ettevõttesse on suur ka Eestis.
Sigade Aafrika katku ja lindude gripi levikuoht on kasvanud.
Foto: Liis Treimann

Lätis, Leedus, Poolas ja Saksamaal teavitatakse pidevalt nii SAKi kui ka kõrge patogeensusega lindude gripi (KPLG) positiivsetest leidudest metsloomadel – vastavalt metssigadel ning mets- ja veelindudel. Lisaks on KPLG juhtumitest metslindudel teavitanud ka Soome ja Rootsi.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960