Autor: Põllumajandus.ee • 6. juuli 2023

Eesti maasikate puhul on nüüdsest võimalik kinnitada päritolu

Toiduainete autentsus on oluline küsimus nii tarbijatele kui ka kogu toiduainetööstusele tootmisest ja töötlemisest kuni turustamise ja reguleerimiseni välja. 2020. aastal sai Maaeluministeeriumi toel ellu kutsutud kolmeaastane uurimisprojekt “Eesti päritolu maasikate referentsandmekogu loomine”.
Eesti maasikate puhul on nüüdsest võimalik kinnitada päritolu.
Foto: Pixabay

“Projekti tulemustega oleme rahul, oleme andmebaasi loonud,” kinnitab Maaelu Teadmuskeskuse (METK) teravilja ja söötade labori juhataja Liina Kruus. „Oleme leidnud seosed, mis võimaldavad eristada Eesti maasikaid Poola, Hispaania või Kreeka maasikatest. On ootus, et lisaelementide toel suudame hakata eristama ka Läti, Leedu ja Soome maasikaid.”

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960