Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 26. juuli 2023

Rakvere Farmide seafarmis tuvastati sigade Aafrika katk

Eesti suurimale seakasvatajale Rakvere Farmid AS-ile kuuluvas Lutsu seafarmis Põlvamaal tuvastati täna sigade Aafrika katk. Seafarmis on üle 9000 sea.
Rakvere Farmide seafarmis tuvastati sigade Aafrika katk.
Foto: Liis Treimann

„Kahjuks oleme silmitsi olukorraga, kus hoolimata kõrgetest bioohutusnõuetest on sigade Aafrika katk jõudnud suurde seafarmi. See näitab ilmekalt viiruse ohtlikkust,“ ütles HKScani Baltikumi tegevjuht ja HKScan Estonia AS juhatuse liige Markus Kirsberg. „Lutsu seafarm on meie tütarettevõttele AS Rakvere Farmid kuuluv farm. Tegu on meie jaoks olulise algtootmisega, kuna kasvatame sead ise ja omaenda farmides. Ka sealt liiguvad nuumsead Rakvere lihatööstusesse,“ lisas Kirsberg.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960