Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 25. august 2023

Õnne Sööt: rukkikasvatus on ka rasketel aegadel end õigustanud

24. augustil selgus 2023. aasta Rukkikülvaja aunimetuse saaja – selleks osutus staažikas Saaremaa agronoom, Tuule Gruppi kuuluvate OÜ Pöide AG ja Audla OÜ põllumajandusjuht Õnne Sööt.
Tänavune parim rukkikülvaja on Õnne Sööt. Fotol on ta koos abikaasaga ning rukkiseltsi liikmete Tiit Kõuhkna, Hans Kruusamäe ja Margus Ameerikasega ning MTÜd Külvaja esindava Jüri Liebergiga.
Foto: Meelika Sander-Sõrmus

Eesti Rukki Seltsil on traditsiooniks tunnustada parimat rukkikasvatajat, kes kas teos või sõnas rukkikasvatust propageerib. Tänavu läks tiitel Saaremaale, suurettevõtja Vjatšeslav Leedo Tuule Gruppi kuuluvate põllumajandusettevõtete OÜ Pöide AG ja Audla OÜ juhile Õnne Söödile. „Olen siiamaani hämmingus, et kuidas mind ja osaühingut Pöide AG on püünele tõstetud? Vabariigis on kordades rohkem põllumehi, kes tegelikkuses ka sellist au vääriks,“ lausus Õnne Sööt tunnustust vastu võttes.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960