Autor: Põllumajandus.ee • 28. august 2023

Analüüs: koroona ja sõda tabasid maaettevõtjaid valusamalt kui linnas, raske aeg jätkub

Koroonaga alanud kriiside aeg on olnud Eesti ettevõtetele maapiirkondades oluliselt raskem kui linnades, käibed ei ole maal kriisieelsele tasemele tagasi jõudnud ning palgakasv on olnud ligi poole väiksem kui linnas, seega on maale vaja paindlikke tugiteenuseid, järeldub Finora Panga värskest analüüsist.
Viljavõtt.
Foto: Unsplash

Finora Panga analüütiku Sten Andreas Kase sõnul algas koroonakriis maal ja linnas sarnaselt, aga järgnenud aastad on mõjunud maaettevõtjatele märksa laastavamalt. “Nii maal kui linnas langesid käibed 2020. aasta kevadel järsult, aga esialgu hoiti kõikjal töötajaid alles ning püsis ka palgatase. Mõni kuu hiljem tuli juba koondada ning paraku oli võimalik pakkuda ka madalamat töötasu,” selgitas Kask.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960