Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 31. august 2023

Copa-Cogeca: põud ja üleujutused on pannud põllumehed keerulisse olukorda

Euroopa põllumeeste katusorganisatsioon Copa-Cogeca on mures planeeritust palju väiksema teraviljasaagi pärast, mis ei võimalda põllumeestel täita endale võetud kohustusi. Nad rõhutavad, et Euroopa Komisjoni põllumajanduse peadirektoraadil on kiirelt vaja leida meetmed probleemi lahendamiseks.
Teravilja eldatav toodang saab olema vaid 256 miljonit tonni, mis on tõenäoliselt halvim saak alates 2007. aastast.
Foto: Unsplash

Viimasel kahel kuul on algselt positiivsed saagiprognoosid pea peale pööranud kehvad ilmastikuolud kogu Euroopas. Kogu liidu õliseemnete ja valgurikaste kultuuride toodang on hoolimata dramaatilisest olukorrast Hispaanias ja Itaalias endiselt prognoosilähedane, aga teravilja puhul on olukord äärmiselt murettekitav, kuna eeldatav toodang saab olema vaid 256 miljonit tonni, mis on tõenäoliselt halvim saak alates 2007. aastast ja jääb 10% alla viimase viie aasta keskmisele.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960