Autor: Rahel Lepp • 22. september 2023

Bobrovski kanaskandaalist: tuleb osta Eesti muna, aga nõuda kanade pidamistingimuste parandamist

Kolmapäevases Pealtnägija saates avaldatud kaadrid sellest, kui kohutavates tingimustes peetakse Eesti suurtes munatööstuses kanu, jahmatas vaatajaid ja ajas ilmselt paljudel munaisu ära. Äntu mõisas mahekanu pidav Lauri Bobrovski sõnul võiks praegust olukorda ära kasutada ja öelda, et ostke kõik mahemune, aga vajalik on vaadata laiemat pilti.
OÜ Äntu Mõis juhatuse liige ja tegevjuht Lauri Bobrovski.
Foto: visualista.ee

„See ongi suurtootmise argipäev,“ ohkas Bobrovski, keda Pealtnägijas esitatud koledad kaadrid veristest, sulgedeta kanadest, laipadest ja üksteist surnuks nokkivatest lindudest ei üllatanud. Kurvaks tegid aga küll, sõnas ta Lääne-Virumaa Uudistele. „Sain peale saadet ühelt tuttavalt telefonikõne, kes seni olid minu mahekanade pidamise osas olnud skeptiline, aga nüüd teatas, et lõpuks ta mõistab, miks ma seda teen,“ tõi ettevõtja näite, kuidas võikad kaadrid vaatajaid raputasid.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960