Autor: Kristel Härma • 13. oktoober 2023

Euroopa prokuratuur süüdistab Lääne-Virumaa põllumehi raha keerutamises

Ettevõtja Arti Silma kaitsja, vandeadvokaat Küllike Namm (keskel) ütles Rakvere kohtumajas toimunud istungil, et Eestis kehtiv õigus on sisustanud ühe mõiste, aga prokuratuur tahaks seda sisustada teisiti.
Foto: Liis Treimann
Rakvere kohtumaja saalis käis esmaspäeva hommikul suurem mööbeldamine, et kohtupinki saaksid istuda kuus põllumajandusettevõtjat ja nende seitse firmat koos kaitsjatega.

Lisaks pikale süüdistatavate rivile oli istung Rakvere kohtumajas eriline, sest see on esimene kriminaalasi, mille Euroopa prokuratuur Eestis kohtusse viis.

Sellest hakkasid süüdistatavate kaitsjad eesotsas Küllike Nammiga ka kinni, viidates, et Euroopa delegaatprokurörid hoiavad märgilisest kaasusest kümne küünega kinni, ehkki sisu kaitsjate hinnangul asjal piisavalt pole.

Euroopa delegaatprokuröri Kati Maitse-Pärkna kõne pildus põllumeeste suunas aga karme süüdistusi, mida on tõenäoliselt keeruline ümber lükata.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960