Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 24. oktoober 2023

Venemaa on alates juulikuust hävitanud pea 300 000 tonni Ukraina vilja

Venemaa on alates juulist Ukraina sadamarajatiste ja laevade vastu suunatud rünnakutes hävitanud peaaegu 300 000 tonni teravilja, teatas Ukraina valitsus, rõhutades sõja ohtu ülemaailmsele toiduga kindlustatusele.
Viljakoristus Ukrainas.
Foto: Pexels

Suvel loobus Moskva ÜRO vahendatud tehingust, mis võimaldas Ukraina teravilja ohutult läbi Musta mere eksportida. “Sellest ajast peale on Vene väed tabanud kuut tsiviillaeva ning 150 sadama- ja viljarajatist 17 rünnaku ajal, hävitades ekspordiks suunduvat saaki,” ütles Ukraina asepeaminister Oleksandr Kubrakov.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960