Autor: Põllumajandus.ee • 20. november 2023

Riik toetab omavalitsusi jalg- ja rattateede rajamisel

Regionaal- ja põllumajandusministeerium ning Riigi Tugiteenuste Keskus (RTK) avasid täna taotlusvooru, millest kohalikud omavalitsused saavad taotleda raha uute jalgratta- ja jalgteede rajamiseks. Toetuse eesmärk on muuta jalgrattaga või jalgsi liiklemist mugavamaks ja turvalisemaks. Euroopa Liidu Ühtekuuluvusfondist rahastatud toetuse maht on 20 miljonit eurot.
Riik toetab omavalitsusi jalg- ja rattateede rajamisel.
Foto: Pixabay

„Soovime toetusrahaga kaasa aidata, et laiendada kergliiklusteede võrgustikku ning rajada uusi või ühendada teelõike, mis praegu ei soosi punktist A punkti B kas jala või näiteks jalgratta või lapsevankriga liikumist. Olgu siis inimestel vajadus liikuda kergliiklusteid mööda tööle, kooli või ühistranspordipeatusesse, et sealt edasi soovitud marsruudil liikuda. Ennekõike näeme täna seda vajadust just suurematest linnapiirkondadest kaugemal asuvates paikades,“ selgitas regionaalminister Madis Kallas.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960