Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 29. november 2023

Suur galerii: Põllumajanduse Äriplaan 2024 tõi Tartusse sektori tipud

23. novembril toimunud konverents "Põllumajanduse Äriplaan 2024" tõi Tartusse sektori tipptegijad, kes rääkisid oma nägemusest sektori tulevikule, peamistest murekohtadest ning oma ettevõtte põhjal järgmise aasta plaanidest.
Põllumajanduse Äriplaan 2024 tõi Tartusse sektori tipud.
Foto: Oleg Hartsenko

Konverentsi avasõnad lausus videovahendusel regionaal- ja põllumajandusminister Madis Kallas. Riigi järgmise aasta plaanid ja rahastuse võimalused tõi kuulajateni Regionaal- ja põllumajandusministeeriumi põllumajandus- ja maaelupoliitika asekantsler Madis Pärtel.

Traditsiooniliselt andis ka pank oma soovitused järgmise aasta äriplaanide tegemiseks, sel korral olid esinemas SEB panga finantsturgude riskinõustaja Margus Kärt ja põllumajandusvaldkonna ekspert Andrus Mägi.

Tootmissisendite plokis said sõna Wihuri Agri juhatuse liige Kristjan Ruusamäe, Linas Agro OÜ juhatuse liige Mihkel Hang ja Alltech Eesti juhatuse liige Pilleriin Puskar.

Päeva teises osas jätkasid erinevate sektorite esindajad. Lihaveisekasvatusest oli rääkimas Puutsa talu perenaine, Aasta Põllumees 2023 Airi Külvet, munatootmise tagamaad tõi kuulajateni DAVA Foods Estonia AS juhatuse liige Allan Tohver ning mesinduse sumisevad ja segased lood avalikustas Nordmel OÜ juhatuse liige Peeter Matson. Teraviljakasvatusest rääkis konverentsil Põllumeeste Ühistu KEVILI juhatuse liige Hannes Prits ja piimakarjakasvatusest Agrone OÜ juhatuse liige Margus Muld.

Päeva võttis kokku tänavune Põllumajandussektori tippjuht 2023, Kõo põllumajandusettevõtete juht Maarika Susi.

Päeva modereeris Alltech Eesti OÜ juhatuse esimees Pilleriin Puskar.

Konverentsipäeva alguses autasustati ka Äripäeva põllumajandustootjate TOPi esikolmikut. Loe sellest pikemalt SIIT.

Vaata galeriid kogu konverentsipäevast:

Konverents "Põllumajanduse Äriplaan 2024" toimus Tartus V-SPA Hotel konverentsikeskuses. Fotod: Oleg Hartsenko

Äripäeva teemaveebi Põllumajandus.ee konverents "Põllumajanduse Äriplaan 2025" toimub 27. november 2024.

Kohtume järgmisel aastal!

Täname esinejaid, moderaatorit, osalejaid ja päeva toetanud ettevõtteid! Suur tänu teile!

Konverentsi "Põllumajanduse Äriplaan 2024" toetajad.
Foto: Meelika Sander-Sõrmus
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960