Autor: Põllumajandus.ee • 2. jaanuar 2024

Detsember oli pikaajalisest keskmisest jahedam, kuivem ja sombusem

Detsember oli pikaajalisest keskmisest jahedam, kuivem ja sombusem. Kuu esimesel poolel valitses aastate keskmisest jahedam ilm, kuu teisel poole aga soojem ilm.
Detsember oli pikaajalisest keskmisest jahedam, kuivem ja sombusem.
Foto: Pexels

Detsembri esimene kolmandik oli külm. Eesti keskmine õhutemperatuur oli −7,2 °C, pikaajaline keskmine ehk norm +0,1 °C, 2022. aastal −3,8 °C. Alates 1922. aastast on detsembri esimene kolmandik veel külmem olnud 6 aastal. Sama jahe oli detsembri esimene kolmandik 2001. aastal. Kuu keskpaigas pööras sulale ja nii teine kui ka viimane kolmandik olid pikaajalisest keskmisest soojemad.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960