Autor: Mariette Sakkool, Scandagra Eesti agronoom-nõustaja • 16. jaanuar 2024

Aminohapete võlud - vähem stressi, enam saaki

Aminohapete kasutamine kevadises taimede turgutusringis on muutunud aasta-aastalt aina levinumaks tavaks. Kuid miks on nende populaarsus viimasel ajal nõnda kiirelt tõusnud? See tuleneb põllumeeste teadlikkuse kasvust aminohapete kasutamise eelistest taimekasvastuses, kirjutab Scandagra Eesti agronoom-nõustaja Mariette Sakkool.
Aminohapete kasutamine pritsiringis aitab taimede stressi vähendada.
Foto: Meelika Sander-Sõrmus

Aminohapete kasutamine esimeses pritsiringis aitab parandada talve poolt kurnatud taimede võimet taastuda stressist ning lisaks suurendab vastupidavust eelseisvatele stressifaktoritele, mis taimi kevadel ees ootavad- nendeks on näiteks öökülmad ning põuastress. Samuti tõstab vastupanuvõimet haigustele ja kahjuritele.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960