Autor: Põllumajandus.ee • 16. jaanuar 2024

Ülo Niinemetsa juhtimisel käivitub agroökoloogia tippkeskus

Teaduse tippkeskuste taotlusvoorus sai tänavu toetuse ka „Agroökoloogia ja uued kultuurid tulevikukliimas“, mida juhib Eesti Maaülikooli taimekasvatuse ja taimebioloogia professor Ülo Niinemets.
Eesti bataat Eerika katsepõllul.
Foto: Eve Runno-Paurson

Ülo Niinemetsa sõnul on agroökoloogia tippkeskuse eesmärk agraarökoloogiliste jätkusuutlike viljelusviiside väljatöötamine, et vähendada toidutootmise globaalset jalajälge muutuvas kliimas. „Tippkeskuse teadustulemused ja intellektuaalne omand, näiteks uued aretatud kultuurid, taimede kasvu parandavad mikroobiliinid, bioväetised, tehisintellektil põhinevad kõlvikute hindamismeetodid leiavad kohest rakendamist toidutootmises,“ selgitas Niinemets.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960