Autor: Põllumajandus.ee • 19. jaanuar 2024

Riik pöörab rohkem tähelepanu maavaradele

Eesti maapõues leidub fosforiiti, haruldasi muldmetalle, vanaadiumit ja teisi kriitilisi toormei, mille väärindamine võiks luua Eestile arvestatava majanduskasvu toova arenguvaldkonna. Kliimaminister Kristen Michal tutvustas eile valitsusele maavarade käimasolevaid uuringuid.
Maapõue uurimine jätkub.
Foto: Eesti Geoloogiateenistus

"Eesti Geoloogiateenistus uurib põhjalikult meil leiduvaid varusid. Kriitilise tähtsusega tulevikumaavaradest leidub meil haruldasi muldmetalle üheskoos fosforiidiga. Mitmesaja meetri sügavusel kristalses aluskorras on leitud veidi kuldagi, seda siiski vähem kui teisi metalle. Suure tõenäosusega on Eesti aluskorras samasugused maagistumisvööndid kui Soomes-Rootsis, aga sügavamal. Seni aga pole Eesti aluskorra potentsiaali piisavalt uuritud," rääkis Michal.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960