Autor: Põllumajandus.ee • 6. veebruar 2024

Servituudi ja kasutusõiguse seadmisel lisandub täiendav protseduur

Veebruarist jõustusid maakatastriseaduse, kinnistusraamatuseaduse ja tõestamisseaduse muudatused, millega seoses lisandus täiendav protseduur servituudi või kasutusõiguse seadmisel, kui on vajalik määrata maatüki kasutusala.
Ruumiandmete sisestamine on võimalik nii kaardil joonistades kui ka failist üles laadides.
Foto: Pixabay

„Enne lepingu sõlmimist peavad lepinguosalised määrama õigusega seotud maatüki kasutusala maakatastri piiratud asjaõiguste ruumiandmete infosüsteemi rakenduses (PARI). Servituudi või kasutusõiguse ala tuleb kanda kaardile, kasutades selleks rakenduse joonistusvahendeid. Näiteks tee või muu servituudi ala määrates tekib ruumiandmete tunnus, mis tuleb enne lepingu sõlmimist edastada notarile,“ selgitas Notarite Koja esimees Merle Saar-Johanson.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960