Autor: Põllumajandus.ee • 22. märts 2024

Komisjon soovib tõsta Venemaa ja Valgevene teraviljatoodete tariife

Euroopa Komisjon tegi täna ettepaneku tõsta Venemaalt ja Valgevenest pärit teravilja, õliseemnete ja nendest saadud toodete, sealhulgas nisu, maisi ja päevalillejahu impordi suhtes kohaldatavaid tollitariife.
Komisjon soovib tõsta Venemaa ja Valgevene teraviljatoodete tariife.
Foto: Pixabay

Sõltuvalt tootest kehtestatakse tariif kas 95 eurot tonni kohta või 50% kauba väärtusest. Lisaks ei ole Venemaal enam juurdepääsu ühelegi ELi WTO liikmetele avatud teravilja impordi sooduskvoodile, mis võimaldaks mõne toote puhul teatud koguseid EL-i tuua soodsama tariifiga.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960