Autor: Põllumajandus.ee • 16. aprill 2024

Eesti plaanib loobuda maa tootmisest kõrvalejätmise nõudest

Euroopa Komisjon pani kokku paketi ettepanekutest, kuidas lihtsustada põllumajandustoetuste tingimuslikkuse nõudeid, mis oma keerukuses on ka Eesti põllumajandussektorile muret valmistanud. Nendest ettepanekutest olulisim on võimalus loobuda maa tootmisest kõrvale jätmise nõudest, kui liikmesriik rakendab ökoala toetust.
Eesti plaanib loobuda maa tootmisest kõrvalejätmise nõudest.
Foto: Unsplash

Eestis on ökoalade toetus olemas ja see võimaldab ühena esimestest rakendada muudatust juba 2024. aastast. Taotlejatele on toetusskeemiga liitumine vabatahtlik.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960