Eesti Maaülikooli Biomajanduse Arenduskeskuse ja Fibenoli korraldatud rahvusvahelisel häkatonil “Wood to Food” otsis kuus meeskonda uudseid võimalusi, kuidas kasutada puitu lähtematerjalina toidutööstuses.

- BioBooster häkaton toimus Maaülikoolis 25.-26. aprillil.
- Foto: EMU
Häkatoni ühe peakorraldaja ja žüriiliikme, Eesti Maaülikooli Biomajanduse Arenduskeskuse juhi Katrin Kepi sõnul on maaülikoolil võimekus ja ambitsioon olla innovaatiliste ringbiomajanduslike lahenduste sünnilavaks. „See viis meid ka koostööni Fibenoliga, kes soovis leida uusi võimalusi puidust saadud keemiliste ühendite väärindamiseks toiduks. Just sellised natuke hullud ideed, nagu puidust toidu tootmine, võivad ettevõtete ja teadlaste koostöös viia täiesti murranguliste jätkusuutlike tehnoloogiateni,“ ütles Kepp.
See teema pakub huvi? Hakka neid märksõnu jälgima ja saad alati teavituse, kui sel teemal ilmub midagi uut!
Seotud lood
Muuga sadamas laaditi hiljuti laev MV GREEN K MAX 1, mille pardale paigutati 68 500 tonni Eesti nisu. See on erakordne maht, mis näitab nii kodumaise teraviljasektori jõudu kui ka ekspordivõimekust. Scandagra Eesti viljaäri juht Marge Pähkel rõhutab, et taoline operatsioon eeldab sujuvat koostööd kogu väärtusahela ulatuses, head koostööd kokkuostjate vahel ja näitab, et Eesti suudab konkureerida maailma suurimate viljaeksportijatega.