Autor: Juuli Nemvalts • 14. mai 2024

Andres Oopkaup: Hiline kevad lükkab lõikusaega edasi

Põhja-Eesti põldudel toimetav Crocus OÜ juhatuse liige Andres Oopkaup ütles tänavusi taliviljade külmakahjustusi kommenteerides, et ligi pooled tema talirapsipõllud on saanud tugevaid külmakahjustusi ja vajavad uuesti peale- või ümberkülvi. Kuid murettekitav on hoopis see, et põldudel on taimed väikesed ja kevadkülv on nihkunud mitu nädalat edasi.
Crocus OÜ juht Andres Oopkaup.
Foto: Meelika Sander-Sõrmus

„Nagu ka meedias on räägitud, ei talvitanud talirapsid väga hästi. Suurt osa mängis Põhja-Eestis see, et talvel oli vahepeal lumeta aega ja raps sellist külma välja ei kannata. Minu sajast hektarist rapsipõldudest, on 70 hektarit sellisel määral kahjustunud, et mul ei tasu neid alles jätta,“ tõdes Oopkaup. Lisades, et otsustamise, mida põllule külvata, teeb talle kergemaks asjaolu, et Crocus OÜ pole taotlenud keskkonnasõbraliku majandamise (KSM) toetust ja on seetõttu oma otsustes rohkem vaba.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960