Autor: Põllumajandus.ee • 17. mai 2024

Põllutehnikaga juhtunud õnnetus tõi kaasa 140 000 eurose kahju

Põllutööd on täies hoos ning ükski kõrghooaeg põllumajanduses ei möödu õnnetusteta, mida võivad põhjustada näiteks maakivid, jooksu pääsenud kariloomad või isegi tugev tuul. Üks suuremaid põllumasinaga juhtunud õnnetusi läks mullu maksma lausa 140 000 eurot.
Pildil: Külili paiskunud taimekaitseprits (<em >pilt on illustratiivne</em>).
Foto: Salva Kindlustus

Salva Kindlustuse kahjujuhtumite statistika näitab, et kõige rohkem põllutehnikale tekitatud kahjusid registreeriti viimasel neljal aastal Harjumaal (120), Pärnumaal (85) ja Lääne-Virumaal (77). Suurim kahju, mis mullu Salvas käsitleti, toimus maikuus Harjumaal. Põllul töötades vajus masin kallakul külili, mistõttu purunes iseliikuva taimekaitse pritsi poom ja vedelliku paak. Kahjusuurus ulatus 140 000 euroni.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960