Doktoritöö: Leedu ja Läti päritolu broileriliha on saastunud
Triin Tedersoo kaitses 22. mail Eesti Maaülikoolis doktoritöö, mis käsitles kampülobakteritega saastunud broileriliha Eesti jaemüügis ning sigadel esinevate kampülobakterite antibiootikumidele resistentsust.
Liha korralik kuumutamine hävitab kampülobakterid kergesti.
Foto: Pixabay
Tedersoo doktoritööst "Campylobacter spp. in fresh broiler chicken meat and pig caecal samples in Estonia" ("Kampülobakterid värskes kanabroilerilihas ja sea umbsoolesisaldises Eestis") selgus, et kampülobakteritega saastunud imporditud broileriliha söömine võib kujutada endast potentsiaalset ohtu Eesti inimeste tervisele.
Iga hooaeg on ainulaadne ja toob endaga kaasa uusi väljakutseid. Edukaks hooajaks on olulised põllumehe otsused, investeeringud, riskid, tulemused ja saak. Milliste omadustega DEKALBi sorte eelistada, et saak oleks viljakas ja võimas?