• 24.05.24, 09:00

Doktoritöö: Leedu ja Läti päritolu broileriliha on saastunud

Triin Tedersoo kaitses 22. mail Eesti Maaülikoolis doktoritöö, mis käsitles kampülobakteritega saastunud broileriliha Eesti jaemüügis ning sigadel esinevate kampülobakterite antibiootikumidele resistentsust.
Liha korralik kuumutamine hävitab kampülobakterid kergesti.
  • Liha korralik kuumutamine hävitab kampülobakterid kergesti.
  • Foto: Pixabay
Tedersoo doktoritööst "Campylobacter spp. in fresh broiler chicken meat and pig caecal samples in Estonia" ("Kampülobakterid värskes kanabroilerilihas ja sea umbsoolesisaldises Eestis") selgus, et kampülobakteritega saastunud imporditud broileriliha söömine võib kujutada endast potentsiaalset ohtu Eesti inimeste tervisele.

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 16.09.25, 15:43
FJDynamics hoogustab Eesti põllumajandust põnevate uute lahendustega
Kõrgelt arenenud tehnoloogiad nagu automaatjuhtimine, andurid, droonid ja andmete analüüs on Eestit viimas põllumajanduse 4.0 suunas. Täppispõllumajandusest on saanud võtmetegur ressursside tõhusamal kasutamisel ja keskkonnaeesmärkide saavutamisel. Eesti põllumajandustootjate jaoks, kes soovivad nutikaid põllumajanduslahendus kasutusele võtta, võivad kulud aga sageli olla suureks takistuseks.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Põllumajandus esilehele