Autor: Põllumajandus.ee • 24. mai 2024

Silonõuanne: siloteo algus tuleb sihtida veidi varasemale

Siloeksperdi, Smartfor OÜ juhatuse liikme Kristiina Märsi sõnul on silotegu alanud – selle nädala teisipäeval läksid esimesed julged juba niidukitega põllule. Tema soovitus ongi siloteoga alustada tavapärasest veidi varem.
Silotegu on Eestis alanud.
Foto: Kristiina Märs, põllumajandusnõustaja, Smartfor OÜ

„Suurematel farmidel koputab silotegu aga uuel nädalal uksele. Kesk- ja Lõuna-Eestis on lutsernidel kasvu juba 50-60 cm ja õienuppude moodustumist ei tule enam kaua oodata. Parematel põldudel on juba 2,1 tonni kuivainet hektari kohta olemas,“ sõnas Märs.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960