Autor: Põllumajandus.ee • 7. juuni 2024

Keskkonnaamet otsib hankega pärandniitude taastajaid

Keskkonnaamet kuulutas välja hanke, et taastada Eesti kaitsealadel enam kui 400 hektaril elurikkaid pärandniite. Hanke oodatav maksumus on ligikaudu miljon eurot.
Taastatud rannaniit Vesimaa projektialal.
Foto: Keskkonnaamet

Keskkonnaameti looduskaitse korraldamise osakonna projektijuht Marko Angerjärve sõnul pakuvad pärandniidud elu- ja toitumispaika paljudele haruldastele liikidele, aitavad säilitada maastiku mitmekesisust ja põllumajandusmaa elurikkust. „Pärandniidud on rohumaad, mida on traditsiooniliselt kasutatud karja- või heinamaadena ning neil on oluline roll avatud maastikus elurikkuse hoidjatena. Paljud kunagi liigirikastest niitudest on võsastunud või asendunud hoopis teise kooslusega. Seepärast on Keskkonnaameti roll olemasolevate niitude hoidmise kõrval ka pärandniitude taastamine,“ selgitas Angerjärv.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960