Autor: Põllumajandus.ee • 5. juuli 2024

Valmis värske ulukiseire ülevaade

Keskkonnaagentuur avaldas oma kodulehel ja Keskkonnaportaalis värske raporti milles antakse ülevaade ulukiasurkondade seisundist ja küttimissoovitused uueks jahihooajaks.
Andmed näitavad, et põdra arvukus on võrreldes eelmise aastaga veidi langenud ning jääb 2024. aasta alguses 10 000−11 000 isendi juurde.
Foto: Villu Kraan

Ülevaatest „Ulukiasurkondade seisund ja küttimissoovitus 2024“ saab lugeda Eesti jahiulukite arvukuse ning populatsiooni seisundimuutuste kohta. Samast on leitavad ka juurdekasvuprognoosid ning küttimissoovitused algavaks jahihooajaks. Andmed kogutakse väga erinevate meetoditega − nii iga-aastase riikliku seire raames kui ka jahimeeste abiga. Kui suurulukite kohta tehtavad ettepanekud on numbrilised, siis väikeulukite, näiteks rebase, kopra või nugiste puhul, on ära toodud soovitavate muudatuste suunad.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960