Autor: Põllumajandus.ee • 9. juuli 2024

Paul-Techi põllujaam: soojad ilmad ja niiskus soodustasid putukate ja taimehaiguste levikut

Soojad ilmad ja niiskus soodustasid putukate ja taimehaiguste levikut, samal ajal kui kõrged temperatuurid ja ebaühtlaselt jaotunud sademed tekitasid taimedele kuumastressi, selgub Paul-Techi põllujaamade juunikuu analüüsist.
Kartulimardikas.
Foto: Paul-Tech

Juuni keskmine õhutemperatuur oli normist kõrgem. Paul-Techi põllujaamad ei registreerinud ühtegi ööd, mil temperatuur oleks langenud alla 0 kraadi. Kõige madalam temperatuur taimiku kohal oli +0,4 kraadi, mis mõõdeti 7. juunil Lääne-Virumaal Vorsti külas.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960