Autor: Põllumajandus.ee • 10. jaanuar 2024

Paul-Techi põllujaam: detsembri sulalaine jättis põllutaimiku ilma meelevalda

Eesti täppispõllumajanduse idufirma Paul-Tech analüüsis oma mullajaamade detsembri andmete põhjal möödunud kuu ilmastiku- ja põllutingimusi. Kokkuvõttest selgub, et aasta viimane kuu tõi kaasa nii külmalaine kui ka soojalaine, mis jättis põllutaimed ilma kaitsvast lumevaibast.
Foto on tehtud 19. detsembril - kuu kõige soojemal päeval.
Foto: Paul-Tech

Detsembri esimene dekaad pakkus korralikke miinuskraade. Kõige külmemateks päevadeks olid 5. ja 6. detsember, mil Mandri-Eestis langesid ööpäeva miinimumtemperatuurid alla -20 kraadi. Taimikut kattis sel ajal külma eest kaitsev lumekate.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960