Autor: Põllumajandus.ee • 7. september 2023

Paul-Techi põllujaam: augusti sademed segasid silotegu ja saagikoristust

Eesti täppispõllumajanduse idufirma Paul-Tech analüüsis oma mullajaamade augusti andmete põhjal möödunud kuu ilmastiku- ja põllutingimusi ning nende mõju taimekasvule, põllutöödele ja saagile. Ülevaatest selgub, et kuigi eelmise kuu sademed soodustasid rohukasvu ja kultuuride idanemist, põhjustasid need mitmeid probleeme siloteol ja saagikoristusel.
Augusti sademed segasid silotegu ja saagikoristust.
Foto: Paul-Tech

Tänavune august oli keskmisest sajusem ja soojem. Paul-Techi põllujaama andmed näitasid, et kuigi kuu lõikes oli mullaniiskus Järvamaal ja Lõuna-Eestis võrreldes teiste piirkondadega veidi madalam, siis kuu viimaste päevade vihm ühtlustas niiskustaseme pea kõikjal Eestis. See muutis põllud liigniisketeks. Erinevalt eelmisest aastast, kui august oli kuiv, said rapsi külvid tänavu hästi idaneda ja kuu lõpuks oli taimestik juba korralikult sirgunud. Samuti tärkasid kiiresti külvatud teraviljad ning rohukasvule olid tingimused ideaalsed. Augustis ületas keskmine sajuhulk päeva kohta pisut üle 3 mm, mis rahuldas rohumaade veevajaduse hea saagi jaoks. Siiski segasid vihmad saagikoristust.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960