Autor: Põllumajandus.ee • 7. juuli 2023

Paul-Techi põllujaam: juunikuusse mahtusid nii öökülmad, sademete puudus kui ka kuumus

Eesti täppispõllumajanduse idufirma Paul-Tech analüüsis oma mullajaamade juuni andmete põhjal möödunud kuu ilmastiku- ja põllutingimusi ning nende mõju taimekasvule, põllutöödele ja saagile.
Juunikuusse mahtusid nii öökülmad, sademete puudus kui ka kuumus.
Foto: Paul-Tech

Juunikuu tõi endaga kaasa mitmeid väljakutseid põllumajandussektorile. Kuu algas taimikut kahjustavate öökülmadega ja tunda sai tavatuid miinuskraade. Kõige külmem oli 2. juunil, mil Rapla- ja Järvamaal asuvatel põldudel mõõtsid Paul-Techi jaamad maapinna lähedalt ligi kuuekraadist öökülma. Juuni jooksul esines mitmel korral öid, kus temperatuur langes alla 0 kraadi. Kuusikul ja Kesk-Saaremaal oli selliseid öid seitse, Kesk-Eestis viis, Vändras ja Põlvas neli ning Tartu- ja Virumaal kolm. Külmad ööd jäid kuu esimesse poolde.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960