Autor: Põllumajandus.ee • 10. märts 2023

Paul-Techi põllujaam: ilmastikuolud on mõjutanud enim rapsi talvitumist

Eesti täppispõllumajanduse idufirma Paul-Tech analüüsis oma mullajaamade veebruari andmete põhjal möödunud kuu ilmastiku- ja põllutingimusi ning nende mõju põllutaimedele. Ülevaatest selgub, et senised olud on enim mõju avaldanud rapsi talvitumisele.
Talvekahjustustega rapsitaimik, 15. veebruar Tartumaa.
Foto: Paul-Tech

Tänavune keskmisest soojem veebruar algas väheste miinuskraadide ja kesiste lumeoludega. Põllud olid kas kaetud õhukese lumekattega või olid koguni lumeta. Kuu teise poolde sattusid ka mõned krõbedamad hommikud ja pehmele maale sadas raske lumekiht.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960