Autor: Põllumajandus.ee • 7. juuni 2023

Paul-Techi põllujaam: mai algas krõbedate öökülmadega ja lõppes põuase mullaga

Eesti täppispõllumajanduse idufirma Paul-Tech analüüsis oma mullajaamade mai andmete põhjal möödunud kuu ilmastiku- ja põllutingimusi ning nende mõju taimekasvule ja põllutöödele. Kokkuvõttest selgub, et maikuu oli sarnaselt aprillile keskmisest soojem, sadude vaesem ja päikesepaistelisem. Kuu alguse külmakraadid tegid suurt kahju marjakasvatajatele ja kuu lõppes põuase mullaga.
Mai algas krõbedate öökülmadega ja lõppes põuase mullaga.
Foto: Paul-Tech

Maikuud saatsid öökülmad. Näiteks Kuusikul mõõtsid Paul-Techi põllujaamad maapinna lähedalt külmakraade kokku kahekümnel hommikul. Tartumaal mõõdeti miinuskraade poole vähematel hommikutel. Kõige krõbedamad ööd olid 5-7. mai paiku, mil meie jaamad mõõtsid maapinna lähedal mõnel pool -7 kraadi lähedasi temperatuure. Nendel päevadel olid rapsitaimed vajunud longu, tekitades põllumeestele murekortse. Ent järgnevad soojad päevad aitasid rapsil end piisavalt koguda ja alustada õitsemisega.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960