Autor: Põllumajandus.ee • 8. mai 2023

Paul-Techi põllujaam: aprilli ilma- ja põlluolud toetasid kevadtöid ja taimede kasvu

Aprillikuu ilma- ja mullaolud toetasid kevadisi põllutöid ja taimede kasvu. Põllud tahenesid ja töid seisma panevaid tihedaid sadusid ei olnud. Kuu oli paljude aastate keskmisest päikesepaistelisem, sadude vaesem ja soojem, kirjutab täppispõllumajanduse idufirma Paul-Tech, kes analüüsis mullajaamade andmete põhjal möödunud kuu ilmastiku- ja põllutingimusi.
Paul-Techi põllujaam: aprilli ilma- ja põlluolud toetasid kevadtöid ja taimede kasvu
Foto: Paul-Tech

Aprill algas jahedalt. Ööpäeva keskmised õhutemperatuurid tõusid enamus kohtades püsivalt üle 5 kraadi alles 7. aprillil. Samas jäid veel kestma öökülmad. Soojemad ööd saabusid 13. aprilli paiku, mil temperatuurid jäid 4 ja 9 kraadi vahele ning ööpäeva keskmine tõusis kohati üle kümne kraadi. Plusskraadidega ööd kestsid kuni 17. aprillini. Sel ajal sai põllutaimik kasvamise hoo sisse ning mullaandurid näitasid, et põldudel jagus niiskust ja väetised lahustusid hästi.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960