• 11.07.25, 11:30

Toidu- ja joogipetturid võltsivad just neid tooteid ja brände

Euroopas ja ka kitsamalt Eestis on süvenemas toidupettuste hulk, ütles maksu- ja tolliameti tollikorralduse osakonna keeldude ja piirangute üksuse juht Elika Brosman.
Näiteks on levinud oliivõli ja mee võltsimine, samuti petetakse tarbijat veinisektoris.
  • Näiteks on levinud oliivõli ja mee võltsimine, samuti petetakse tarbijat veinisektoris.
  • Foto: Pixabay
Brosman rääkis Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis, et tihtipeale võltsitakse selliseid tooteid, mis on teinud turul juba endale nime ja on kallid. "Väga mugav on ära kasutada kellegi suurt ja kallist tööd," ütles Brosman.

Seotud lood

Uudised
  • 10.07.25, 13:24
Toidu ja põllumajandussaaduste eksport kasvas, aga veelgi rohkem kasvas import
Statistikaameti andmetel imporditi 2025. aasta mais Eestisse kõige rohkem põllumajandussaaduseid ja toidukaupu, mille väärtus ulatus 254 miljoni euroni. See moodustas 14% kogu impordist ning oli 5% suurem kui aasta varem. Kasv näitab Eesti jätkuvat sõltuvust välismaistest toidutoodetest. Eksporditi põllumajandussaaduseid ja toidukaupu 200 miljoni euro eest.
Uudised
  • 09.07.25, 14:54
Obinitsasse kerkib aiasaaduste väärindamiskeskus
Investeeritakse 3,2 miljonit eurot
Obinitsa tööstusalal asetati 8. juulil nurgakivi Lõuna-Eesti aiasaaduste väärindamiskeskusele, mis hakkab pakkuma piirkonna tootjatele võimalusi oma saagi töötlemiseks ja säilitamiseks, vahendab SA Võrumaa Arenduskeskus.
Uudised
  • 08.07.25, 10:43
Põltsamaal pannakse purki 2 miljonit kilo kurki, kõrvitsat ja kapsast
Orkla Eesti Põltsamaa tehas paneb suvel ja sügise hakul purki mitu miljonit kilogrammi köögivilja. Juulis algab kurgihooaeg ja nobedaimad näpud pistavad tunnis purki 900 kurki.
  • ST
Sisuturundus
  • 19.09.25, 12:14
Kuldne tund ja nutikas tehnoloogia: tänapäeva farmid kasvatavad tervemaid vasikaid
Vasika elu algus määrab tema tuleviku. Kui veel mõnikümmend aastat tagasi piisas sellest, et loom sai sooja ja piima, siis tänane teadmine ja tehnoloogia on muutnud vasikakasvatuse palju täpsemaks ning kontrollitumaks. Farmides räägitakse „kuldse tunni“ olulisusest ja automatiseeritud söötmissüsteemidest, mis on vähendanud haigusi ja muutnud töö inimestele kergemaks.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Põllumajandus esilehele