Autor: Põllumajandus.ee • 4. august 2023

Paul-Techi põllujaam: põuale järgnenud sademeterohke juuli soodustas hilisvõrsete teket

Eesti täppispõllumajanduse idufirma Paul-Tech analüüsis oma mullajaamade juuli andmete põhjal möödunud kuu ilmastiku- ja põllutingimusi ning nende mõju taimekasvule, põllutöödele ja saagile. Kokkuvõttest selgub, et juulikuu vihmased ilmad ergutasid hilisvõrsete kasvu, mis teeb saagikoristuse keerulisemaks.
Põuale järgnenud sademeterohke juuli soodustas hilisvõrsete teket.
Foto: Paul-Tech

Tänavune juuli oli keskmisest sademeterikkam. Vihma jagus vähem Lääne-Virumaale ja Eesti kagunurka. Paul-Techi mullaandurid näitasid, et kuu alguse sademed lahustasid eelneva põua mõjul taimede poolt tarvitamata jäänud toitaineid, mis jõudsid veega ka 20 sentimeetri sügavusele. Põuale järgnenud toitainete küllus soodustas hilisvõrsete tekkimist, mis vähendab paraku ka saagi kvaliteeti.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960