Autor: Põllumajandus.ee • 3. november 2023

Paul-Techi põllujaam: vesine maa segas sügisesi saagikoristustöid

Paul-Tech analüüsis oma mullajaamade oktoobri andmete põhjal möödunud kuu ilmastiku- ja põllutingimusi ning nende mõju taimekasvule ja põllutöödele. Kokkuvõttest selgub, et oktoober oli keskmisest jahedam ja vesisem ning pehme maa segas põldudel koristustöid. Külmakraadid lõpetasid ka taimede vegetatsiooniperioodi.
Oktoober oli keskmisest jahedam ja vesisem ning pehme maa segas põldudel koristustöid.
Foto: Paul-Tech

Ööpäeva keskmine õhutemperatuur langes esimest korda alla 5 kraadi 8. oktoobril ja püsis nõnda madalal kolm ööpäeva järjest. Sellel ajal värvusid ka maisipõllud valgeteks. Järgmine jahe periood sai alguse 16. oktoobril ja kestis kuu lõpuni. Paul-Techi põllujaamad mõõtsid oktoobris maapinna lähedalt alla null kraadiseid öid sõltuvalt Eesti mandriosa piirkondadest 12 kuni 15 korral ja saartel 10 korral. Külmad jäid mõne miinuskraadi piiridesse. Taimekaitsetöödeks oli sobivaid ajaaknaid vähe ja pritsimistöödega kahjustati ka külmastressis taimikut. Taimed nõrgenesid - muutusid heledamaks ja leheotsad värvusid kollasteks.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960