Autor: Põllumajandus.ee • 5. oktoober 2023

Paul-Techi põllujaam: rekordiliselt soe september toetas taimekasvu

Eesti täppispõllumajanduse idufirma Paul-Tech analüüsis oma mullajaamade septembri andmete põhjal möödunud kuu ilmastiku- ja põllutingimusi ning nende mõju taimekasvule, põllutöödele ja saagile. Ülevaatest selgub, et enneolematult soe ja sademeterohke kuu toetas taimekasvu ja leevendas kevad-suvist söödanappust.
Rekordiliselt soe september toetas taimekasvu.
Foto: Paul-Tech

September oli õhutemperatuuri osas rekordiliselt soe – nii sooja septembrit pole varem olnud. Ka sademeid oli Eesti keskmisest tavapärasest enam. Paul-Techi põllujaamad mõõtsid külmakraade vaid ühel hommikul, 18. septembril, mil mitmel pool Eestis langes maapinna lähedal õhutemperatuur alla null kraadi. Kõige külmem oli Raplamaal, kus mitmel põllul langes õhutemperatuur alla ühe miinuskraadi. Selliste tingimuste korral oli oluline jälgida, et taimekaitsetöid tehes ei kahjustaks stressis taimikut.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960