Autor: Põllumajandus.ee • 10. juuli 2024

EUMETSAT alustas andmete edastamist kolmanda põlvkonna satelliidilt

Esimene kolmanda põlvkonna meteosatelliit MTG Imager (MTG-l1) saadeti kosmosesse 2022. aasta detsembris ja nüüdsest hakkavad kõikide kasutajateni jõudma Lightning Imager ehk välgudetektori instrumendi andmed.
Nüüd on võimalik jälgida ja prognoosida tormide arengut.
Foto: Pixabay

„See on esmakordne, kui sünoptikud Euroopast ja Aafrikast saavad juurdepääsu sellistele andmetele, mis aitavad neil jälgida ja prognoosida tormide arengut, teekonda ja tõsidust. See on oluline teave tõsiste ilmastikuolude hoiatamisel kogukondadele ja sellisele ilmastikutundlikule majandussektorile nagu lennundus,” ütles EUMETSATi peadirektor Phil Evans.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960