Autorid: Urmas Kruuse, Põllumajandus.ee • 5. juuli 2021

Maaeluminister: usaldus MESi vastu tuleb taastada

Maaeluminister Urmas Kruuse
Autor: Liis Treimann
Maaelu Edendamise sihtasutus on olnud väga oluline rahastaja maaettevõtja investeeringute elluviimisel, kuid lähiajal tuleb astuda samme, et usaldus sihtasutuse otsustusprotsesside vastu taastada, kirjutab maaeluminister Urmas Kruuse.

Äripäev kirjutas oma juhtkirjas 17. juunil, et maaeluministeeriumi reaktsioon riigikontrolli kriitikale MESi koroonakriisis antud laenude kohta on kummaline ja teeb murelikuks. Samuti leitakse, et ministeerium peab nüüd selgitama, mis ja miks juhtus.

Murelik olen ma ka ise. Varsti ligi 30 aastat tegutsenud MESi eesmärk on toetada ja elavdada maapiirkonna ettevõtlust. Siiani on MES olnud edukas ning oluline tugi maaettevõtluse jaoks, mida tõestab ka tänavu omavahenditest ettevõtetele makstud täiendav kriisiabi 3,8 miljoni euro ulatuses. See on raha, mis MES on tulemusliku tööga oma põhitegevusest teeninud ja ilma milleta poleks me saanud kriisis kannatanud sektoreid nii suures mahus toetada.

Täispikkuses arvamust saad lugeda Äripäevast.

Jaga lugu
Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Sigrid AunapPõllumajandus.ee juhtTel: 555 14 990
Kim LaanveeReklaamimüügi projektijuhtTel: 588 07 751