Autor: Alan Vaht • 8. mai 2024

Alan Vaht: diislikütuse aktsiis tõuseb Eestis taas Euroopa tippu

Oleme diislikütuse aktsiisiga tõusulainel, mis kestab 2027. aastani, mil aktsiisimäär tõuseb Eestis taas Euroopa tippu, Soome järel koguni neljandale kohale, kusjuures Soome aktsiisile jääks Eesti alla vaid 1,8 sendiga liitrist. See tähendab, et alates 2027. aastast maksavad Eesti tarbijad kütuse eest iga-aastaselt ca 100 miljonit eurot enam, kirjutab ASi Terminal juhatuse liige Alan Vaht.
Terminal AS juhatuse liige Alan Vaht.
Foto: Terminal AS

Paratamatult vähendab see Eesti ettevõtete konkurentsivõimet, viib veoettevõtete diislikütuse tankimise naaberriikidesse ning tõstab kaupade ja teenuste hindu.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960