Autor: Põllumajandus.ee • 2. detsember 2019

Aller lubab maale kolimise programmi edasi arendada

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) kandidaat maaeluministri kohale Arvo Aller lubas endise ministri Mart Järviku algatustest kindlasti edasi arendada inimeste maale kolimise programmi, vahendab ERRi uudisteportaal.
Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) kandidaat maaeluministri kohale Arvo Aller.
Foto: Liis Treimann

"Maale elama programmi, mis küll valitsusest tagasi tuli," ütles Aller esmaspäeval peetud pressikonverentsil vastuseks küsimusele, millist Järviku ideed ta soovib jätkata. "See on väga hea mõte, äkki saab seda paremaks teha," lisas ministrikandidaat.

Eelmisel nädalal ametist vabastatud Järvik esitas septembris plaani suunata Maaelu Edendamise Sihtasutusse (MES) 100 miljonit eurot, millega toetada inimeste maale kolimist. Poolega sellest rahast ostaks sihtasutus maad, mida asunikele välja rentida või müüa ja 50 miljonit läheks asunikele laenudeks.

LOE LISAKS:

Minister Järvik maade kokkuostust: me ei lähe turgu solkima

Aller ja pressikonverentsil osalenud EKRE aseesimees, rahandusminister Martin Helme lubasid ka, et valitsus leiab järgmise aasta eelarves lisaks praegu kavandatud viiele miljonile eurole täiendava raha üleminekutoetusteks ehk niinimetatud top-up-toetusteks. "Selleks leitakse kindlasti lisaraha!" lubas Aller. "Otsime lisaraha, ma usun, et suudame top-upi suurendada järgmise aasta eelarves," lisas ka Helme.

Aller hoidus täpsematest kommentaaridest maaeluministeeriumi suhete kohta PRIA ning veterinaar- ja toiduametiga, mis olid Järviku tagandamise peamisteks põhjusteks, kinnitades samas, et usaldab mõlemat. Küll aga saaks muuta nende tegevust läbipaistvamaks ja parandada kommunikatsiooni, lisas Aller.

Kommenteerides maaeluministeeriumi siseelu, ütles Aller, et ei ole otsustanud, kas läheb edasi eelmise ministri algatatud struktuurimuudatustega, mis nägid ette kolmest asekantslerist ühe ametikoha kaotamise. "Kuna see tuli valitsusest tagasi, siis pean süvenema, mis on selle muudatuse eesmärk ja kas sellega on mõistlik edasi minna. Saan seda hiljem otsustada," tõdes Aller.

Loe täismahus artiklit tänasel pressikonverentsil räägitust ERRi uudisteportaalist.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960