Autorid: Mai Kroonmäe, Põllumajandus.ee • 16. aprill 2021

Mais ei talu konkurentsi, tee umbrohutõrje õigel ajal

Eelmisel aastal oli maisi kasvupind Eestis kordades suurem kui kartuli kasvupind.
Foto: ArtToday
Milleks Eestis maisi kasutatakse, kas see on kasvutingimuste puhul pirtsakas või leplik ja milline umbrohi seda kimbutama kipub, räägivad Äripäeva raadio sisuturundussaates Nordisk Alkali müügiesindaja Ingrid Tamla ja Scandagra agronoom-nõustaja Kaarel Kallion.

Kuuleme, miks kasvatatakse meil maisi aina suurenevas trendis. Saatekülalised räägivad, kui oluline on maisi jaoks õigeaegne umbrohutõrje, ja jagavad näpunäiteid, mida kasvatamise juures tuleks silmas pidada.

Oma kogemust umbrohutõrjega jagab Rait Hallimäe, kes Rannu Mõisa agronoomina kasutas katse-eesmärgil maisipõllul Nordisk Alkali herbitsiide Samson Max 6 OD, Temsa ja Onyx. Taimekaitsevahendit tuleb kasutada ohutult ning enne kasutamist tuleb läbi lugeda toote märgistus ja kirjeldus.

Saadet juhib Mai Kroonmäe.

Kuula saadet siit:

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960