Autor: Viivika Rõuk • 11. juuli 2022

Selveri äriarvestuse juht: toidukauba kahekohaline hinnatõus kestab varakevadeni

Selveri äriarvestuse juhi Kristjan Andersoni hinnangul võib toidukaupade inflatsioon kerkida 25 protsendini, kuid võib loota, et septembris hakkab hinnatõus taanduma. Samas usub Anderson, et toidu kahekohalisi inflatsiooninumbreid näeme järgmise aasta varakevadeni.
Inflatsioon on Kristjan Andersoni sõnul mõjutanud juba ka tarbijate käitumist.
Foto: Andras Kralla

Äripäeva raadio hommikuprogrammis rääkis ta täpsemalt, millistes tootegruppides võib veel olulist hinnatõusu oodata ning milliste kaupade puhul võiks suurem hinnatõus läbi olla. Samuti tõi ta välja, mis faktorid sel aastal veel toiduhindu mõjutada võivad ja milliseid tooteid on inimesed sel aastal vähem ja rohkem ostma hakanud.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960