Autorid: Laura Saks, Ken Rohelaan • 5. oktoober 2023

Eesti suursaadik värskest viljakokkuleppest: Ukraina vili takerdub Poola piiril

Kuigi Ukraina ja Poola jõudsid värskelt viljaleppeni, mis võimaldab tuua vilja ka Baltimaadesse, peab selle liikumisel arvestama ahta pudelikaelaga, ütles Eesti suursaadik Leedus Kaimo Kuusk.
Eesti suursaadik Leedus Kaimo Kuusk.
Foto: Raul Mee

Kuusk rääkis Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis, et viljaleppe rõõmutunnet vähendab Poola erinev rööpmelaius Ukrainast ja Leedust. Kuna vili läbib teel Leetu Poola riiki, siis vilja ümberlaadimine pikendab transpordi aega ja kergitab vilja veohinda.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960